lunes, 26 de octubre de 2015

EMERGÈNCIA SOCIAL. PLA DE RESCAT CIUTADÀ.


Avui s’ha constituït el Parlament de Catalunya de la XI Legislatura, en uns moments en què la principal preocupacióhauria de ser la situació d’emergència social que viuen moltes persones i la principal prioritat la posada en marxa d’un Pla de Rescat ciutadà.

Per això des de Catalunya Sí que es Pot hem denunciat l’endarreriment en la constitució del Parlament (el President en funcions Mas ha esperat el darrer dia hàbil per convocar el Ple de constitució).

I exigim que no s’allargui la situació d’interinitat que comporta tenir un govern en funcions. La escenificació i teatralització de les negociacions entre JuntspelSí i la CUP hauria de ser breu i no allargar-se innecessàriament. La situació d’emergència social en què viuen centenars de milers de persones exigeix actuar urgentment.

En les converses per a la configuració de la Mesa del Parlament i en la votació, Catalunya Sí que es Pot ha situat sempre el doble objectiu de que la Mesa sigui representativa de la pluralitat del Parlament i que el nostre grup parlamentari estigui present en el govern d’una Mesa que jugarà un paper clau en el funcionament d’aquesta legislatura.

Malauradament, la decisió de la CUP de no voler participar en la Mesa i cedir la seva responsabilitat i funcions parlamentaries a JuntspelSI ha provocat que aquesta candidatura tingui una majoria absoluta (4 de 7 membres) de la que no disposa en la cambra catalana.

En aquest context, l’orientació de vot, decidida per acord unànime del grup de Catalunya Sí que es Pot està motivada exclusivament per la voluntat de garantir que el òrgan de govern del Parlament reflecteixi al màxim la pluralitat del Parlament i dels vots de la ciutadania el 27S. I això, al marge de la major o menor simpatia política pels seus membres i les candidatures que representen.

Aquest criteri d’estricta institucionalitat és l’únic que ha guiat la nostra votació i, òbviament, no té cap altre lecturaque vagi més enllà de la constitució de la Mesa, que hem intentat sigui el màxim de representativa de la pluralitat del Parlament.

De la mateixa manera que la signatura fa una setmana per part dels grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP no tenia cap altra significació que defensar uns criteris de pluralitat. Malgrat algun mitja de comunicació el va qualificar com la constitució d’un bloc anti-sobiranista.

Les votacions d’avui per la Mesa no tenen més interpretacions que les que es deriven de la voluntat de fer la Mesa el més representativa i plural possible. I òbviament no suposen cap participació nostra en cap altre bloc.

A aquestes alçades, sembla absurd haver de reiterar algunes coses òbvies, que hem repetit mil vegades, però ho tornarem a fer per evitar les interpretacions intencionades, malintencionades. El Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot en cap cas, en cap circumstància donarà ni un sol dels seus vots per investir a Mas ni a cap altre membre de CDC President de la Generalitat.

Malauradament encara hi ha molta gent interessada en què tot el que es faci tingui una sola lectura, en clau plebiscitària o post-plebiscitària. Com si només fos possible formar part d’un dels dos blocs en que alguns volen momificar el Parlament de Catalunya.

És d’esperar que aviat tots ens posem a treballar i dediquem els nostres esforços a encarar la situació d’emergència social que viu una part important de la nostra societat.

A partir de demà Catalunya Sí que es Pot presentarà un seguit d’iniciatives parlamentàries per recuperar les resolucions adoptades en l’anterior legislatura i que el Govern Mas ha incomplert greument. Entre d’altres les de creació d’una Renda Garantida de Ciutadania, la posada en marxa ja de la Llei d’emergència habitacional i pobresa energètica, la paralització definitiva del Consorci Sanitari de Lleida o del Projecte VISC+ en relació a la comercialització privada de dades sanitàries públiques.

A més, exigirem la prioritat absoluta per un PLA de RESCAT SOCIAL, tal com vàrem proposar en el nostre programa per les eleccions del 27S.

Esperem que ben aviat aquesta sigui la prioritat del Parlament de Catalunya i dels debats socials i informacions que siguem capaços de generar.

El bloc del Coscu

Visita el meu nou bloc. https://elblocdelcoscu.cat