jueves, 3 de noviembre de 2016

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SE SUICIDA


Amb la sentència dictada avui pel Tribunal Constitucional es consuma un dels seus més grans errors. Declarar constitucional la reforma de la Llei Orgànicadel TC que li encarrega funcions d’execució de sentències que va més enllà de les funcions pròpies dels Tribunals Constitucionals posa a aquest organisme en una situació de risc, que acabaran deteriorant un cop més la seva legitimitat davant la societat.

En el moment de la seva aprovació, el Constitucionalista, Vicepresident del Tribunal Constitucional i President delConsell d’Estat, Francisco Rubio Llorente, va qualificar aquesta reforma de letal pel propi Tribunal i va recordar el precedent del Tribunal de Garantias Constitucionales de la Segunda Repúbica, la crisi del qual va anticipar segons Rubio Llorente la posterior crisi de la República Española.

Aquí us deixo les dues intervencions que al llarg del 2015 vaig tenir l’oportunitat de fer en nom del grup parlamentari de la Izquierda Plural (IU-ICV/EUiA-CHA)

Primer el debat de presa en consideració amb lectura única.  Aquí

Després el debat per situar les raons del nostre vot en contra d’aquesta reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional (Aquí)

El bloc del Coscu

Visita el meu nou bloc. https://elblocdelcoscu.cat