martes, 5 de marzo de 2013

Intervenció en el Gran Debate de Telecinco

En aquesta entrada trobareu l’enllaç de la meva participació en el programa el Gran Debate de Telecinco. Com podreu comprovar el debat es va acabar sense que els que s’oposen a la proposta dela ILP poguéssin donar una resposta a la pregunta que vaig formular reiteradament en el debat:

- Quines són les raons per les quals el sistema hipotecari d’aquest país no pot “encaixar” la dació en pagament com a forma de liquidació del deute en el cas de families deutores (són aproximadament un 3% de tots els crèdits hipotecaris) que hagin entrat en situació d’insolvència sobrevinguda, de bona fe, que afecti a l’habitatge habitual i que no disposin d’un altre habitatge en el que garantir el seu dret a la vivenda.

I en canvi el mateix sistema financer que pot assumir l’impagament, reestructuració, quita del deute i, en moltes ocasions, dació en pagament, quan el deutor és una inmobiliària o qualsevol entitat mercantil. Quan, a més, el forat produït per aquests impagaments s’acaba tapant amb recursos públics, europeus oespanyols.

Aquesta pregunta és encara més punyent, quan s’acaba de saber que la inmobiliaria Royal Urbis ha deixat penjats 600 milions d’euros a Bankcaixa i Nova Caixa Galicia. 

Ningú va respondre.

Aquí us deixo el vídeo del Gran Debate de dissabte passat:http://www.telecinco.es/mdsvideo/popup.html?contentId=MDSVID20130303_0005&clippingId=3.png&clippingContentId=MDSVID20130303_0005&time=201.9814783609215(A partir de les 03:05:00 comença la part del debat sobre els desnonaments)

El bloc del Coscu

Visita el meu nou bloc. https://elblocdelcoscu.cat